13 January 2008

Londra'da 35 Milyon Sterline Ev

İngiliz gazetelerinin geniş yer verdiği haberde, gece kulübü, sineması, kuaförü ve altın kaplamalı havuzu olan evin, son dönemde inşa edildiği halde bu kadar yüksek fiyata satılan ilk ev olduğu belirtildi. İsrail'li iş adamı Lev Leviev'in satın aldığı, Palladio adı verilen evin sadece ön kapısının 50 bin sterlin değerinde olduğu ifade edildi.

Emlakçılar Ringo Starr, Lulu ve Maurice Gibb gibi ünlülerin oturduğu caddede bulunan eve ödenen 35 milyon sterlinle ortalama fiyattaki 177 evin satın alınabileceğine dikkati çekti.

Holdeki büyük taş merdivenlerin 750 bin sterline yaptırıldığını, salondaki dev taş şöminenin değerinin de 100 bin sterlin civarında olduğunu kaydeden emlakçılar, evde ayrıca bir gece kulübü, bir sinema salonu ve altın kaplama mozaiklerle döşeli bir kapalı havuz bulunduğunu bildirdi. Spor salonu, sauna ve kuaför salonu da olan, 7 yatak odalı evin dünyanın 278. zengini olan Leviev'e satılması sırasında Londra'nın en ünlü iki emlak firmasının devreye girdiği belirtildi.

Kızılötesi kameralarla 24 saat boyunca korunan evin ışık ve ses sistemlerine sahip olduğu, kapılarının elektronik olarak açılabildiği, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin binlerce kilometre öteden kumanda ile çalıştırılabildiği ifade edildi.

Evi satın alan 51 yaşındaki Levi Leviev'in Özbekistan doğumlu olduğu ve ünlü Chelsea Kulübünün sahibi Roman Abromovich'in yakın dostu olarak tanındığı, servetini ise elmas ticaretinden kazandığı belirtiliyor.

Leviev'in kişisel servetinin 3,25 milyar sterlin civarında olduğu tahmin ediliyor.
Kaynak: ntvmsnbc.com

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish