13 January 2008

Ingiltere'de Ev Fiyatlari 2007'de Yukseldi

İngiltere'deki ev fiyatlarındaki yükselişin sürdüğü, ülkedeki evlerin toplam değerlerinin 2007`de de yüzde 9 artarak 4 trilyon sterline ulaştığı bildirildi.

İngiltere'nin en büyük tutsat (mortgage) sağlayıcılarından biri olarak tanınan Halifax adlı banka tarafından yapılan çalışmanın sonuçları, ülkenin toplam ev stokları değerinin 1997 yılındaki 1,3 trilyon sterlin rakamını geçen 10 yıl içinde ortalama üçe katladığını ortaya koydu.

Halifax uzmanları ev fiyatları artışındaki yavaşlama kaygılarına rağmen ülkedeki ev stoklarının değerinin, İngiltere'nin büyük tutsat borçlarının da üç katı olduğu bildirildi. Banka açıklamasında 1995 yılından bu yana İngiltere'de emlağın toplam değerinin tutsat borçlarından fazla artmayı başardığına dikkat çekildi.

Bu arada İngiltere'de ev fiyatlarındaki patlamanın geçen 10 yıl içinde ailelerin zenginlik seviyesinde iki kattan fazla artış meydana getirdiği 1997`de 3,3 trilyon sterlin olan bu rakamın 2007'de 6,7 trilyon sterline ulaştığı bildirildi.

İngiltere'deki ev stokları zenginliğinden aslan payını yine başkent Londra'nın kaptığı ve toplam değerin içindeki payının 685 milyar sterlin olduğu bildirildi.

Kaynak: dunyagazetesi.com.tr

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish