13 January 2008

Ingiletere Ucak Bagaj Uygulamalari Degisiyor

Getirilen ek güvenlik denetimleri sayesinde yolcuların kabine birden fazla el bagajı almasına izin verilecek. İngiltere, 2006 Ağustos ayında uçakları hedef alan saldırı planları yapıldığı istihbaratı ardından güvenlik kısıtlamalarını büyük ölçüde ağırlaştırmıştı.Yeni uygulamanın geçerli olacağı havalimanları arasında Heathrow, Stanstead, Londra City, Manchester, Glasgow ve Edinburgh'da bulunuyor.

Hükümetin ek güvenlik gereklerini yerine getirmeyen Gatwick gibi bazı havalimanlarında ise tek bagaj kuralı uygulanmaya devam edilecek. Easyjet gibi bazı havayolları da tek bagaj koşulunu sürdürüyor. Bu nedenle yolculara, karışıklık yaşamamak için koşulları dikkatle inceleme çağrılar yapılıyor.

Örneğin; İngiltere'nin en işlek ikinci havalimanı olan Gatwick'teki koşullar kafa karıştırmak için birebir. Pazartesi gününden itibaren buradaki Güney Terminali'nden bağlantı uçuşu yapıyorsanız, havayolu şirketiniz de buna izin veriyorsa birden fazla bagaj alabiliyorsunuz. Bunun dışındaki diğer tüm Gatwick uçuşlarında tek bagaj koşulu sürüyor.

Tek bagaj konusunda havayolu şirketlerinin siyasetleri de birbirinden farklı. Ekonomi sınıfında bagaja sadece bir parça valiz verilmesine imkan tanıyan British Airways, yolcu başına iki parça kabin bagajına izin verecek. Virgin Atlantic ekonomi ve Premium sınıflarında biri kabin bagajı bir bilgisayar çantasına; birinci sınıf yolcular içinse iki parçaya izin verecek.

El bagajının büyüklüğü ve yanınıza alabileceğiniz sıvı miktarı konusundaki kısıtlamalar da devam ediyor. El bagajlarının sap ve tekerlekleri de dahil olacak şekilde en fazla 56x45x25 santimetre boyutlarında olması gerekiyor.

BBC Türk

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish