13 January 2008

Dusuk Emisyon Uygulamasi Subatta Basliyor

Londra'da Düşük Emisyon Bölgesi Uygulaması

İngiltere "nin başkenti Londra "nın genelinde düşük emisyon bölgesi uygulaması 4 Şubat "ta yürürlüğe girecek.Londra Belediye Başkanlığı , kente gelen, İngiltere dışında bir ülkeye kayıtlı 12 tonun üzerinde olan ve düşük emisyon bölgesi standartlarını karşılamayan kamyonların sürücülerinin, uygulamanın başlayacağı 4 Şubat tarihine kadar hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini açıkladı.

Bütün ülkelerin büyükelçilikleri aracılığıyla yapılan açıklamaya göre, İngiltere dışında bir ülkeye kayıtlı ve düşük emisyon bölgesi standartlarını karşılayan veya muafiyet ya da yüzde 100 indirime hak kazanan araçlar bu bölgede seyahat etmek isterse araçların Transport for London "da (TfL) (Londra için Seyahat) tescil edilmesi gerekiyor.

Tescil işlemlerinin ücretsiz olacağı, konu ile ilgili bilgi veren kitapçık ve kayıt formlarının "www.tfl.gov.uk" adresinden veya "44 (0) 207 310 8998" numaralı telefondan arayarak edinilebileceği bildirildi.

Gerekli belgelerin kopyaları ile birlikte doldurulan kayıt formlarının da "lezregistrations[@]tfl.gov.uk" adresine e-posta ile gönderilebileceği açıklandı.

Düşük emisyon bölgesi standartlarını karşılamayan araçların ise bu bölge içinde seyahat edebilmek için günlük 200 sterlin ücret ödemek zorunda kalacağı bildirildi. Bu ücreti ödemeyen araçlara, günlük 1000 sterlin ceza uygulanacağı, ceza ücretlerinin ise bu iş için görevlendirilen özel haciz kurumu tarafından tahsil edileceği belirtildi.

Günde 24 saat, yılda 365 gün geçerli olacak düşük emisyon bölgesi uygulamasının, Londra'nın büyük bölümünü kapsayacağı, uygulamayla en çok kirlilik yaratan kamyon, yolcu otobüsü ve otobüslerin neden olduğu zararlı emisyonların azaltılmasının ve başkentteki hava kalitesinin arttırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

İngiltere dışında bir ülkeye kayıtlı araçların Euro III parçacıklı madde standardıyla uyumlu olduğunun ve TFL"de tescil ettirildiğinin ispatlanması halinde, bu araçlar düşük emisyon bölgesi ücreti ödemek zorunda kalmayacak.

Belediye yetkilileri, gerekli standardı karşılamayan araçların da emisyon azaltıcı ekipmanlar taktırarak standartlara uyumlu hale getirilebileceğini hatırlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Londra Düşük Emisyon Bölgesi Müdürü Nick Fairholme, Londra içinde seyahat eden 12 tonun üzerindeki kamyonların sürücülerinin en kısa zamanda düşük emisyon bölgesi standartlarını karşılayıp karşılamadıklarını kontrol ettirmeleri gerektiğini belirtti ve "Sürücüler, araçlarının standartlara uygun olduğundan ve dolayısıyla yüksek günlük ücret veya ceza ödemek zorunda kalmayacaklarından emin olmak için gerekli önlemleri almalı dedi.

Kaynak: ntvmsnbc.com

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish