Yemek Tarifleri - Shepherd Pie
- 800 gr. Patates
- 500 gr. Koyun kıyması
- 2 çorba kaşığı Un
- 1 su bardağı Et suyu
- 1 çorba kaşığı Domates salçası
- 1 adet Havuç
- 1 adet Soğan
- 1 çorba kaşığ Sıvı yağ
- 1 çay bardağı Süt
- 1 çorba kaşığı Tereyağı
- 1/2 çay kaşığı Kuru biberiye
- 1/2 çay kaşığı Kekik
- 50 gr. Kaşar peyniri (taze)
- Tuz, Karabiber
Fırını 200 C dereceye getirin. Soğan ve havucu yemeklik doğrayın. Tavaya sıvı yağı koyup soğan ve havuçları 5-8 dakika kavurun. Bu arada patatesleri soyup suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kıymayı tavadaki soğan ve havucun içine boca edip 10 dakika tahta kaşıkla kıymayı ezerek karıştırın. İçine unu, et suyunu, biberiye, kekik ve salçayı koyun, üzerine karabiberi de ektikten sonra 15 dakika suyunu çekmeye bırakın. Patatesleri tereyağ ve sütle püre haline getirin. Taze kaşarı rendeleyip içine karıştırın ve bir tutam tuzu ekin. Suyunu çekmiş olan kıyma karışımına bir tutam tuz atın. Bir fırın tepsisine kıyma karışımını boca edip iyice yayın. Üzerine patates püresini yayın. Fırında 35-40 dakika üzeri hafif kahverengileşinceye kadar tutun.
No comments:
Post a Comment