Yemek Tarifleri - Chutney Sos
- 250 cc Elma Sirkesi
- 125 gr Toz Şeker
- 2 Çorba Kaşığı Pekmez
- ½ Çay kaşığı Tuz
- ¼ Çay kaşığı Kırmızı Pul biber
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
- 1 Çay Kaşığı Chili Powder
- ½ Çay Kaşığı Karabiber
- ½ Çay Kaşığı karanfil
- ½ Çay kaşığı Kişniş “Coriander”
- 2 Çay Kaşığı Zencefil
- 2 diş ezilmiş Sarımsak
- ½ kg Fındık iriliğinde Elma
- 250 gr Şeftali Ceviz iriliğinde
- 250 gr Kuru Üzüm
Bütün bu malzemeyi kısık ateşte arada bir karıştırarak bir saat pişiriniz. Soğuyunca cam bir kavanoza alıp buz dolabına kaldırınız. Bir yıl müddetle lezzetinden hiç bir şey kaybetmeden durur. Izgara et, tavuk ve sosislerin yanına veya üstüne sos olarak konur. Sos soğuk olarak servis edilir.
No comments:
Post a Comment