04 November 2008

Guy Fawkes - Bonfire Gecesi 2008

Evet yilin en sevdigim gunlerinden birisi Guy Fawkes diger adiyla Bonfire gecesi geldi catti. Ilk olarak gecen seneki Guy Fawkes - Bonfire Gecesi videolarini izlemek ya da Guy Fawkes Day hakkinda bilgi sahibi olmak isterseniz daha once yazmis oldugum Guy Fawkes Gecesi - Bonfire konusuna goz gezdirebilirsiniz.

Aslinda hersene hem Londra merkezde London Eye karsisinda hem de Alexandra Palace'ta Bonfire gecesine katiliyordum cunku zamanlar farkli oldugundan sorun cikmiyordu, ancak bu sene iki yerde ayni gunde yapacak havai fisek gosterisini bu yuzden birisini secmek zorundayim :( sanirim bu secimde hava faktoru onemli yer teskil edecek. Eger hava guzel olursa Londra merkeze, eger yagmur tadindaysa Alexandra Palace tercih edecegim.

Normalde daha baska yerlerdede bu aktiviteler duzenleniyor ancka ben suana kadar sadece Londra merkez ve Alexandra Palace da bulunan etkinliklere katildigim icin sizlerede bu yerlerde duzenlenecek havai fisek gosterisi saatlerini vermek istiyorum.

Alexandra Park Bonfire Night - Havai fisek gosterileri saat 19.30'da basliyacak her zamanki yerinde Alexandra Palace'ta yapilacak bilmeyenler icin adres:

Alexandra Palace Fireworks Display
Alexandra Palace Way
Wood Green
London N22 7AY


South Bank - Lord Mayor's Fireworks Night - Merkezde yapilacak havai fisek gosterisi ise saat 17:00 'de basliyacak, havai fisek gosterisinin yapilacagi yer ise Blackfriars ve Waterloo Kopruleri arasinda (kolaylik olmasi acisindan London Eye dan hemen sonraki iki kopru arasi) yapilacak.


Iki havai fisek gosterisininde cok eglenceli gececeginden hic suphem yok tek engel havanin bozuk olmasi olacaktir, bu hafta hep gri gececegi icin umarim cumartesine bir sey kalmaz :)


Guy Fawkes - Bonfire Gecesine gitmeyi dusunenlere simdiden iyi eglenceler.

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish