04 November 2007

Guy Fawkes Gecesi - Bonfire

İngilizler, barut komplosunu, ülkenin demokrasi zincirinde önemli bir halka olarak kabul ederler. Her yıl 5 Kasım gecesi, Birleşik Krallık ve krallığa ait diğer eyaletlerde komplonun başarısızlığa uğratılmış olması, Guy Fawkes Gecesi olarak şenliklerle kutlanır. Şenliklerde havai fişekler patlatılır, büyük fıçılar ateşe verilerek caddelerde yuvarlanır ve bu büyük vatan haininin cezalandırılmasını anmak için Guy Fawkes maskesi takılmış kuklalar yakılır. Günümüzde politikadan çok, eğlence amaçlı yapılan bir kutlamadır.
Bahçelerde, parklarda havai fişek partileri düzenlenir. Parası olmayan ve bahçelerinde bu geceyi yapamayanlar ise parklarda yapılan "havai fişek" gecelerine katılırlar. Bir hafta boyunca gökyüzü top sesleri ile uğuldar. En büyüğü ise tabii ki 5 Kasım gecesidir.



Kaynak: wikipedia.org


Dun aksam bu havai fisek gosterilerinden bir tanesi Londra'nin kuzeyinde bulunan Alexandra Palace diye bilinen yerde oldu, dilerseniz asagidaki linklerden istediginiz birine tiklayarak bu hava fisek gosterisini seyredebilirsiniz.

Iyi Seyirler
Alexandra Palace Havai Fisek Gosterisi Bolum 1


Alexandra Palace Havai Fisek Gosterisi Bolum 2



Alexandra Palace Havai Fisek Gosterisi Bolum 3

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish