06 July 2008

Wimbledon Bayanlar Sampiyonu Venus

Sezonun 3. "Grand Slam" mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda ABD'li Venus Williams kızkardeşi Serena'yı malup ederek 5.defa Wimbledon şampiyonu oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14 milyon 966 bin Avro ödüllü turnuvanın 12. gününde, tek bayanlar finali Venus'ın üstünlüğü ile sonuçlandı. Kız kardeşlerin 1 saat 51 dakika süren mücadelesinde Venus, maça üstünlüğünü koymayı başararak kardeşini malup edip kupayı kucakladı.

Venus, Wimbledon'da 2002 ve 2003 yıllarının şampiyonu olan kızkardeşi 6 numaralı seribaşı Serena Williams'ı malup ederek, hiç kesintiye uğramadan oynan maçtı, 7-5 ve 6-4'luk setlerle 2-0 alarak şampiyon oldu.

Williams kardeşler arasında bugüne dek kariyerleri boyunca yapılan toplam 15 maçtaki Serena'nın 8-7 devam ettirdiği üstünlüğü bugün sona erdi. Kardeşler Venus'un bugünkü galibiyeti ile 8-8 eşitlenmiş oldular.

Abla Venus, bu turnuvada 7., "Grand Slam" turnuvalarında ise 13. kez finale oynadı ve , bugünkü başarısıyla bu turnuvalarda aldığı 7. Şampiyonluğu yaşamış oldu.

Dünya tenis tarihinin en başarılı kardeş oyuncuları olarak bilinen Williams kardeşler, Wimbledon'da 3., dünyada genelindeki "Grand Slam" turnuvalarında ise 7. kez finalde karşı karşıya gelmiş oldular.

Kaynak: hurriyet.com.tr

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish