18 July 2008

Ucak Bileti Ingiltere - Turkiye

Eger Turkiye'den Ingiltere'ye ya da Ingiltere'den Turkiye'ye bu ay veya onumuzdeki ay gelmeyi dusunuyorsaniz mutlaka sizde biraz arastirma yapmissinizdir ucak bileti fiyatlari hakkinda. Bu ay ve onumuzdeki ay fiyatlardaki artis sizinde dikkatini cekmistir. Bu donemdeki bilet fiyatlari THY ve British Airways'te 328 Sterlin ile 1000 Sterlin arasinda bir degisiklik gosteriyor, tabi diyeceksiniz belki Easy Jet ve Pegasus'ta ucuyor Londra'ya onlar daha hesapli ama maalesef bu havayolu sirketlerinin fiyatlarida suan icin cok yuksek peki sebep ne diyecek olursaniz herkesin dedigi gibi petrol demiyecegim :) Evet belki petrol fiyatlari gercekten son yillarin en ust seviyesinde ancak bu yuksek fiyatlarin ucak bileti fiyatlarina bu kadar yansitilacagini dusunmuyorum. Benim dusuncem ozellikle THY ve BA firmalarinin tekellestirdikleri Londra - Istanbul Ataturk Havalimani arasindaki ucus seferlerinde rakiplerinin olmamasi dolayisiyla fiyatlari bu kadar yukselttikleri yonunde, ne de olsa suan yaz sezonu ve ucak bilet fiyatlari dogal olarak artacak ama bu seviyede degil.


Simdi eger Temmuz - Agustos aylarinda Londra - Turkiye arasi seyahat etmeyi dusunuyorsaniz bir kac tavsiyem olacak.


Eger British Airways ile ucmayi dusunuyorsaniz bu aylar icinde bence hic bilet fiyatlarina bakmayin gercekten el yakiyor ancak Eylul biletini simdiden almak isterseniz fiyatlari 101 Sterlinden basliyor bu da suan icin gercekten cok guzel bir rakam Eger Heatrow - Ataturk Havalimani arasinda gidecekseniz.


Turk Havayollari suan fiyat olarak 328 Sterlin'den basliyor gidis gelis ucreti olarak ancak eger 2 kisi ya da fazla kisi bilet alacaksaniz toplu olarak arama yaparsaniz tek kisinin 328 oldugu sefer 2 kisi olunca 680 sterlin oluyor :) (bu olayi 2 gun once buldum) Evet yanlis duymadiniz normalde 2 kisi fiyatini 656 Sterlin vermesi gerekirken yaklasik 680 Sterlin cikartiyor internet sitesi bunu nasil hesapliyor hic anlamadim ama tavsiyem biletlerinizi online olarak almadan once tek kisi fiyatina bakin daha sonra kac kisi ucacaksaniz o fiyata bakarak karsilastirin.


Eger Istanbul Avrupa yakasi - Londra arasi ucmayi dusunuyorsaniz Temmuz - Agustos ayi icin en uygun havayolu suan icin THY.


EasyJet ve Pegasus Havayollarina da deginecek olursam suan bu iki firmada fiyat olarak THY ve BA ile yarisiyorlar :) tabi ki bu aylar icin eger Eylul ayindan sonra ucma planlariniz var ise ve Sabiha Gokcen sizin icin iyi olacaksa Pegasus ve Easy Jet fiyatlari gercekten cok guzel 25 Sterlinden basliyor tek yon ucus fiyatlari.


Her zaman hatirlattigim gibi eger ucus tarihlerinizi onceden belirleme ihtimaliniz varsa ucak biletinizi en az 1 ay onceden alirsaniz fiyat olarak gercekten buyuk kariniz olacaktir.

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish