22 June 2008

TC Londra Baskonsoloslugu Sitesi

Uzun zamandir yazacagim aklimda ancak kismet bugunmus. Londra'da yasayan Turk'lerin surekli ziyaret ettigi konsoloslugumuzun dogal olarak bir de online islem yapabilmek icin web sitesi mevcut, ancak Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu web sitemiz ara ara down olmakta (cokmekte) bugun yine bir sey ogrenmek icin Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu sayfamizi ziyeret etmek icin adresi yazdigimda yine hata ekrani ile karsilastim ve biraz arastirma yapmaya karar verdim. Arastirma sonuclarimi birazdan sizinle paylasayacagim.

Ziyaret edenler bilirler Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu web sitemiz oyle ic acici bir site degildir gorsellik adina cok birseyin olmadigi gibi bazi sayfalarda da hata mesajlarini bol bol aliriz buna ragmen bu hatalar hic duzeltilmemistir. Neden? Cunku sitemizin normalde 24/7 calismasi gereken teknik destek ekibi yoktur (varsada varligi belli degil hic anlik mudahaleye daha rastlamadim).

Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu web sitemiz tahminen ilk web site tasariminda kalmis hic guncellestirilmemistir. Oysa ki bence Londra dunyanin en buyuk baskentlerinden biriyse bizimde buna gore kendi web sitemizi o amac ile cok daha guzel ve calisir durumda yapmamiz gerekir diye dusunuyorum.

Simdi arastirma sonuclarimdan bazilarini sizinle paylasayim:

Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu web sitemizi bir firma yapmis (firma adina konsolosluk sitemiz acilinca en alttan ulasabilirsiniz buradan verip bir de firmanin reklamini yapmiyacagim) simdi dikkat edin firmanin aramalarda kullandigi slogan aynen soyle:

" Web Design, web hosting, cheap web design and hosting by ..............
............... offers cheap web design and web hosting to UK clients. "

yani yukaridaki yaziyi Turkce'ye cevirecek olursak kisaca xxx Firmasi ucuz web tasarim ve web barinma hizmetleri.

Simdi size soruyorum bir devlet sitesi ve bu bir konsolosluk web sitesi sizce ucuz bir is yaptirmali mi? Yaptirmissa da bu ne kadar dogrudur?

Ben gercekten bu olanlara bir anlam veremiyorum umarim ilgililer bu yaziyi okurlar ve gerekeni en kisa surede yaparlar cunku ben bir Turk vatandasi olarak sitemizin kapali olmasindan cok rahatsiz oldugumu belirtmek istedim.

Siteler tabi ki kapanir bende bu isin icindeyim neyin ne oldugunu cok iyi biliyorum siteler kapanir buyuk bir teknik arizadan kapanir, saldiri olursa kapanir, ya da guncelleme dolayisiyla cok kisa sureligine kapanir vb. ancak kapanan site eger bir devlet sitesi ise o zaman durum degisir.

Ilgililere tavsiyem ilk olarak suan calisilan firmayi degistirin, siteye 24/7 destek verecek profesyonel bir firma ile anlasin, sitedeki hatali alanlari duzenleyin daha sonra diger yapilacaklar yavas yavas yapilacaktir.

Simdide sitemizin hala kapali olduguna dair ispatimizi sizinle paylasayim (22 Haziran 2008 Pazar) Resmin buyuk halini goruntulediginizde sag alt kosede tarihi ust adres bolumunde de web sitesi adresini gorebilirsiniz.


Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu Web Sitesi Ekran Goruntusu FireFox

Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu Web Sitesi Ekran Goruntusu Internet Explorer















Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu Web Sitesi Ekran Goruntusu Internet Explorer

Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu Web Sitesi Ekran Goruntusu FireFox















Yazan: Londra Haber

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish