18 June 2008

Ingiliz Yasam Tarzi

İngiltere'nin öndegelen sigorta şirketlerinden Norwich Union'ın yaptırdığı 'Bay ve Bayan Vasat' araştırmasına göre, 'Smith' adı hâlâ en yaygın soyadı.

Ardından yine bir o kadar geleneksel 'Jones', 'Williams', 'Brown' ve 'Taylor' gibi soyadları geliyor.

'Bay ve Bayan Vasat' çoğunlukla 1940'ların ikinci yarısında inşa edilmiş üç odalı müstakil evlerde oturuyorlar.

Bu evler de genellikle bir semtin dükkanlarının bulunduğu ana caddesinde yeralıyor.

Evlere verilen isimler bakımından, en yaygın isim 'The Cottage' (Küçük Ev).

Ardından 'Rose Cottage' (Gül Evi), 'The Bungalow' (Bungalov), 'The Coach House' (Han), 'The Lodge' (Ufak Ev) gibi isimler geliyor.

Ortalama İngilizlerin iddiasız yaşamları
Nüfusun yalnızca dörtte birinin sigara içtiği İngiltere'de 'Bay ve Bayan Vasat' da genellikle sigara içmiyor. Genellikle yaşlılarla ya da ehliyet sınavını yeni geçmiş parasız genç erkeklerle özdeşleştirilen 'Ford Fiesta' marka araba kullanıyorlar.

Birleşik Krallık'ta en yaygın sosyal inançlardan biri, ülkenin kuzeylerinde yaşayanların daha sıcak kanlı olduklarıdır.

Araştırma bu yaygın kanıyı doğruluyor. Ailelerine en yakın yaşayanlar genellikle ülkenin kuzey-doğusunda, kuzey-batısında ve Yorkshire civarında oturuyor. 'Kuzeyli'ler, genellikle ebeveynlerine üç aşağı beş yukarı 35 dakika uzaklıkta yaşıyor.

İngiliz ailesi
Yapılan araştırma Kuzey İngiltere'de yaşayanların daha sıcak kanlı olduğunu doğruluyor

'Vasat aile'nin evindeki taşınır varlıklarının değeri ortalama 5 bin sterlin değerinde. Ama insanlara 'en değerli eşyanız nedir?' sorusu sorulduğunda, cinsiyetler arasındaki yanıtlar epey farklılaşıyor.

Kadınların yarısı kendileri için en önemli şeyin, aile fotoğrafları olduğunu söylerken; erkeklerin sadece yüzde 21'i aynı duyguyu paylaşıyor.

İngiliz erkekleri, bilgisayarlarına herşeyden çok değer veriyorlar. Erkeklerin yüzde 27'si, bilgisayarlarının en değerli kişisel eşyaları olduğunu söylüyor.

Sigorta şirketinin yaptığı araştırmadan çıkan diğer bir ilginç nokta ise, evlerden en çok çalınan ya da zarar verilen eşyanın başında televizyonun gelmesi. .

Norwich Union sigorta şirketi, bu sonuçlara dayanarak "İngilizlerin zannettiklerinden de geleneksel olduğu anlaşıldı" diyor.

İngiliz çayı; İngilizler günde üç fincan çay içiyor

İngilizler, her zaman kendilerini başkalarıyla kıyaslıyorlar. Ayrıca kendilerine hayran olmaları da bir başka özellikleri.

İngiltere'deki ticari televizyon kanallarından Channel 4'da yayınlanan belgeselde, başka ilginç veriler de sunuluyor.

Örneğin, vasat İngiliz, Tanrı'ya inanıyor; günde üç fincan çay içiyor; ayda sekiz defa sevişiyor ve bir gün içinde en az 300 kez kapalı devre televizyon sistemlerine yakalanıyor.

İngilizlerin yeme içme alışkanlıkları da bir o kadar muhafazakar.

İngiliz ailelerinin yüzde 30'unun her hafta en çok yediği yemek, tavuk rosto ve yanında haşlanmış sebze.

Bunu kıymalı spagetti, Çin usülü kavurma, sosis ve patates püresi, köri ve domuz pirzola izliyor.

Şaşırtıcı bir diğer sonuç da, araştırmaya katılanların yüzde 98'inin her hafta aynı altı veya daha az çeşit yemeği pişirip yiyor olmaları.

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish