16 May 2007

Yemek Tarifleri - Roast Beef

  • 1 adet bütün bonfile Yaklaşık 1200-1500 Kg. Arası
  • 1 avuç Biberiye
  • 1 çorba kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Karabiber, Tuz

Bonfilenin her iki baştan münasip miktar kesiniz. Ortadan çıkan muntazam parça Roast Beef yapacağımız kısımdır. Baştan ve sondan çıkarılan parcalar muntazam kesilerek ve dövülerek ızgara Bonfile olur.

Orta parça : Bir kaşık sıvı yağda ve yapışmaz tavada harlı ateşte her tarafı yanmaya yakın kızartılır. Bu şekilde etin suyu içinde kalacak şekilde şoke edilmiş olur.Dinlendirilerek ılık hale gelmiş Roast Beef üzerine hardal sürüldükten sonra bolca biberiye otuna bulanır tuz bolca karabiber konur ve aluminyum kağıdına sarılarak her tarafı kapatılır.250 dereceye ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika bırakılır.Bu şekilde roast beef hazırlanmış olur.

Aluminyum kağıttan çıkarılır bir gün soğutucuda bırakılınca et daha bir toparlanmış olur ve kolay kesilir. Özelliği mümkün olduğunca ince dilimler halinde kesilerek mayonezle servis edilmesidir.

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish