07 December 2007

Ingiltere'de Fakirlik Yukseliste

İngiltere'de fakirlik içinde yaşayan çocukların sayısının son 1 yılda 200 bin arttığı bildirildi. Joseph Rowentree Vakfı tarafından yaptırılan araştırmanın sonuçları, hükümetin bu konuda verdiği sözleri yerine getiremediği ve başarısız olduğuna işaret etti.

Başbakan Gordon Brown'a, İngiltere'de yoksulluğun yenilmesi için radikal bir düşünce değişikliği tavsiyesinde bulunan vakıf, halen uygulanan politikaların tıkanma noktasına geldiğini vurguladı.
Araştırma sonuçları 19 yaş grubundakilerin yüzde 25'inin her türlü nitelikten mahrum olduğunu, 25 yaş grubunun altındakiler arasında işsizlik oranının yüzde 20'lere ulaştığını ortaya koydu.

Çalışanların oranının arttırılmasının da hükümetin iddia ettiği gibi fakirlik içinde yaşayan çocukların sorunlarına çözüm getirmeyeceğini belirten vakıf araştırmacıları, fakirlik içinde yaşayan çocukların yarısının da düşük maaşla çalışan en az bir kişinin bulunduğu ailelerden çıktığına dikkati çekti.

Raporun hazırlanması sırasında, fakirlik ve sosyal dışlanmışlık seviyesinin belirlenmesi için 50 ayrı kriterin kullanıldığı da açıklandı.

Kaynak: NTV-MSNBC

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish