09 October 2007

Sezen Aksu Londra Konseri

Sezen Aksu İngiltere ’nin başkenti Londra ’nın en büyük ve görkemli konser salonlarından biri olan Royal Albert Hall ’da muhteşem bir konser verdi. Aksu şarkılarını, 6 bin kişilik konser salonunu ağzına kadar dolduran hayranlarıyla söyledi. Altın sarısı ve mavi tuvaletlerle sahneye çıkan Minik Serçe , yine esprileriyle hayranlarını güldürdü. Aksu ’nun, vokalisti Nurcan Evren ’le yaptığı dans şovu ise büyük alkış aldı.

Minik Serçe ’nin konserini izleyenler arasında Türkiye ’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan , İngiltere Başbakanı Gordon Brown ’ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Joan Ryan ve modacı Hüseyin Çağlayan da yer aldı. Bir zamanlar Zeki Müren ’i de ağırlayan mekandaki performansıyla beğeni toplayan Aksu , alkış yağmuruna tutuldu.

Aksu , Steve Wonder ’ın son albümündeki şarkılardan birini söyleyen ve hayran olduğu Indian Aires adlı ABD ’li şarkıcıyla alışverişte tesadüfen tanışınca , sahnesine davet etti. Siyahi şarkıcı Aires , Aksu ’nun hayran olduğu şarkıyı seslendirdikten sonra küpelerini ve yüzüğünü göstererek “Bunlar Sezen ’in armağanları” dedi.

Minik Serçe , kendisine eşlik eden bir kızı da sahneye çağırdı. Genç kız vokalist Evren ’e giderek, “Ben onun hayranıyım” deyince Aksu , “Herkes düşüncesini açıkça söylese sorun kalmaz” dedi.

Dinleyicileri için şarkı aralarında İngilizce konuşmaya çalışan Aksu , “Kalplerimiz arasında köprü var” dedi.

No comments:

. Londra icin 3 Gunluk Hava Raporu

. BBC Turkish Haberler

. Gunluk Basın Özeti - BBC Turkish